Pulled beef-burgare


© Thomas Dahl

Pulled beef-burgare med äpple

... Också känd som slow cooking-burgaren.

5 juni 2019 av Anders Karmark

Pulled beef-burgare

Ingredienser till 4 beef-burgare:

4 fullkornhamburgerbröd
700 g bringa
1 tsk salt och 0,5 tsk peppar
1/2 gurka
1 sallatshuvud
2 lökar, finhackade
1 äpple
1 msk finriven pepparrot
2 msk pickles
2 msk grekisk yoghurt
0,5 tsk salt
1 rödlök
ev. 1 msk socker
2 msk vinäger

Gör så här

  • Skär bort eventuella fettkanter från bringan. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat med lök i tärningar, salt, peppar och lite vatten i botten. Täck med aluminiumfolie eller lock. Ugnsbaka i ca 3 timmar på 180 grader. Titta till köttet ibland och se till att det hela tiden finns lite vätska i botten på fatet.
  • Låt köttet svalna lite och häll över sky och lök från fatet. Packa in köttet i aluminiumfolie så att det håller sig varmt.
  • Finhacka rödlök och vänd det med vinäger och ev. socker. Låt det stå och dra tills sockret är upplöst. Rör om då och då (kan ev. förberedas dagen innan).
  • Rör ihop pickles, grekisk yoghurt, riven pepparrot och 0,5 tsk salt till en tjock dressing.
  • Plocka 4–8 stora blad från sallatshuvudet och skölj dem noga. Skär gurkan i skivor och skiva äpplet i fina tärningar.
  • Värm brödet i ugnen i 2 min. på 200 grader.
  • Lägg dressing på brödet och montera ihop din burgare.

Näringsinnehåll per hamburgare:

Energi: 595 kcal
Protein: 59,5 g
Fett: 13,8 g
Kolhydrater: 61,2 g
Kostfibrer: 7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta intar du proteinkakor och/eller proteindrycker i samband med träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig