Protein från äggvitepulver

I vanliga fall kommer proteinpulver från vassle, och vegetabiliska exempel är hampa och spirulina. Kronägg har däremot noterat att en av våra käraste och mest naturligt proteinkällor ofta saknas i den här produktfloran – nämligen proteinpulver gjort på ägg.

8 juni 2018

Det vanligaste proteinpulvret tillverkas från vassleprotein — vassle som för vissa är bekant som en restprodukt av osttillverkning från mjölk. Det finns också proteinpulver gjort på bland annat spirulina, som i princip är en ätbar blågrön alg, hampa, och en uppsjö av olika typer av proteinpulver för olika användningsområden. Någonting många förmodligen inte kommit i kontakt med är proteinpulver gjort på äggvita. 

Naturligt förekommande protein

Företaget Kronägg är först med att introducera ett proteinpulver som helt och hållet är gjort på äggvita från svenska ägg — Helt Ärligt. Det innebär att proteinet i pulvret håller hög kvalitet och är, så klart, naturligt. I pulvret finns också essentiella aminosyror, däribland BCAA som är en avgörande byggsten i muskeluppbyggnad och återhämtning, efter exempelvis ett träningspass. BCAA går dessutom direkt ut i blodet – de behöver inte som övriga aminosyror regleras via tarmen och levern innan de tas upp i kroppen. Pulvret innehåller ungefär 79 % protein, och kommer i tre smaker: päron, choklad och hallon. 

Alla behöver protein

Det är ingen hemlighet att ägg är väldigt bra mat med högt näringsinnehåll. Faktum är att det är ett av våra mest näringstäta livsmedel. Många tänker antagligen på hård träning och stora muskelberg när någon börjar prata om proteinpulver och proteinshakes, men alla människor behöver protein — särskilt efter ett hårt träningspass. Får du i dig rätt mängd protein — det rekommenderas att efter träning inta ungefär 0,3 gram protein per kilo kroppsvikt — inom 30 minuter efter avslutat träningspass ökar du dina chanser för kvickare återhämtning och mer effektiv muskeluppbyggnad avsevärt. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många dagar i veckan äter du hemlagat till middag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig