Misoglaserad lax
Misoglaserad lax -

Här får du ett recept som bara tar 20 min. att laga 

© Skovdal Nordic

Misoglaserad lax i ugn med ricebowl

Vi minskar tiden, men ökar smakupplevelsen med denna nyttiga och smakfulla rätt. Du kan laga den på nolltid, och den passar lika bra en fin fredag som en tråkig tisdag.

5 maj 2021 av Redaktionen

2 personer

INGREDIENSER

100 g fullkornsris

1 msk. miso

1 msk. ponzu-soja, alternativt citronsaft och soja

2 tsk. mirin (japanskt risvin)

1 tsk. honung

1 tsk. risvinsvinäger

2 st laxfiléer

200 g broccoli eller sparrisbroccoli

150 g edamamebönor, frysta

2 salladslökar

Tillbehör

2 slanggurkor

thaibasilika

lime

soja

Gör så här

Värm ugnen till 210 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rör ihop miso, soja, mirin, honung och vinäger. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över misoblandningen. Stek i ugnen i 12 minuter. Dela broccolin i små buketter. Koka upp dem och bönorna snabbt. Skär salladslök och blanda den med broccoli, bönor och kokt ris i en skål. Skär gurkorna på längden. Servera dem till laxen tillsammans med ricebowl, basilika, lime och extra soja. 

Tips: Om du vill minska kalorierna kan du ersätta riset med finriven blomkål.

>> FÅ MASSOR AV tips om träning, motivation, tävlingar, recept och förslag på övningar direkt i din mail. Klicka här för att få vårt populära nyhetsbrev. <<

Näringsinnehåll per person:

Energi: 566 kcal

Protein: 43 g

Fett: 19 g

Kolhydrat: 60 g

Kostfiber: 10 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vem föredrar du att träna med?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: