2 personer
100 g fullkornsris
1 msk. miso
1 msk. ponzu-soja, alternativt citronsaft och soja
2 tsk. mirin (japanskt risvin)
1 tsk. honung
1 tsk. risvinsvinäger
2 st laxfiléer
200 g broccoli eller sparrisbroccoli
150 g edamamebönor, frysta
2 salladslökar
Tillbehör
2 slanggurkor
thaibasilika
lime
soja
Gör så här
Värm ugnen till 210 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rör ihop miso, soja, mirin, honung och vinäger. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över misoblandningen. Stek i ugnen i 12 minuter. Dela broccolin i små buketter. Koka upp dem och bönorna snabbt. Skär salladslök och blanda den med broccoli, bönor och kokt ris i en skål. Skär gurkorna på längden. Servera dem till laxen tillsammans med ricebowl, basilika, lime och extra soja.
Tips: Om du vill minska kalorierna kan du ersätta riset med finriven blomkål.
>> FÅ MASSOR AV tips om träning, motivation, tävlingar, recept och förslag på övningar direkt i din mail. Klicka här för att få vårt populära nyhetsbrev. <<
Näringsinnehåll per person:
Energi: 566 kcal
Protein: 43 g
Fett: 19 g
Kolhydrat: 60 g
Kostfiber: 10 g