Kyckling­burgare


© Thomas Dahl

Kyckling­burgare med grillad ananas

Alla burgare är inte likadana. Pröva denna läckra variant med panerad kyckling och grillad ananas. Mums!

1 augusti 2017 av Anders Karmark

Kyckling­burgare

Ingredienser till 4 hamburgare:

4 fullkornhamburgerbröd
4 kycklingfiléer, ca 600 g
1/2 gurka
1/2 huvud isbergssallat
200 g rödkål
1/2 ananas
4 msk salladsmajonnäs
4 msk grekisk yoghurt
4 msk sweet chilisås
0,5 tsk salt
1 msk citronsaft
Ingredienser till panering:
100 g lätt krossade cornflakes
1 äggvita
100 g mjöl
1 dl vatten

0,5 tsk salt

*Om du vill spara lite på kalorierna kan du strunta i paneringen av kycklingbrösten.

Gör så här

  • Finstrimla isbergssallat och rödkål. Skiva gurkan.
  • Rör ihop salladsmajonnäs, grekisk yoghurt, sweet chilisås och salt.
  • Skär upp fyra stora skivor ananas och skär bort kanten. Grilla dem i en het grillpanna så att de får snygga grillstreck. Lägg dem alternativt i en vanlig stekpanna och låt dem sjuda tills de har fått en mörkbrun färg.
  • Dela kycklingfiléerna på längden.
  • Vispa äggvita, salt och vatten ihop med mjöl till en trögflytande smet.
  • Vänd ned kycklingbrösten i smeten och panera dem i cornflakes.
  • Grilla kycklingbrösten i ugnen på 200 grader i 15 min. Värm bröden tillsammans med kycklingen de sista 2 min.
  • Vänd ned rödkålen i citronsaften under tiden.
  • Lägg chilidressing på bröden och montera ihop din kycklingburgare.

Näringsinnehåll per hamburgare:

Energi: 741 kcal
Protein: 45,5 g
Fett: 19,8 g
Kolhydrater: 99,1 g
Kostfibrer: 8,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig