Krämig rotfruktssoppa med potatis och palsternacka

Allt kan förberedas så att kastrullen bara behöver värmas och soppan röras om och smaksättas.

© Thomas Dahl

Krämig rotfruktssoppa med potatis och palsternacka

Denna krämiga rotfruktssoppa med potatis, palsternacka och selleri är en perfekt måltid till kyliga vinterdagar. Dessutom tar den inte mer än 20 minuter att tillaga.

2 november 2019 av Anders Karmark

Krämig rotfruktssoppa med potatis, lök, selleri och palsternacka

Tid: 20 min. 

Ingredienser till 2 pers: 

  • 1 stor lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 100 g potatis 
  • 100 g morötter 
  • 50 g palsternacka
  • 50 g rotselleri 
  • 0,5 tsk chilipulver 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 msk olivolja 
  • 8 dl vatten 
  • 1 knippe persilja 
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs allt i en tjockbottnad kastrull i 1 msk olivolja. 
  2. Skiva resten av ingredienserna i grova tärningar och lägg dem i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Låt allt koka i ca 15 min och mixa med en stavmixer tills soppan blir krämig. 
  3. Tillsätt ev. lite mer vatten om soppan blir för tjock. 
  4. Smaksätt med salt och peppar och servera en skiva grovt bröd och lite färskhackad persilja till.

Näringsinnehåll per person

Energi: 365 kcal 

Protein: 10,1 g 

Fett: 9,5 g

Kolhydrat: 64,6 g

Kostfibrer: 9,8 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: