Krämig rotfruktssoppa med potatis, lök, selleri och palsternacka
Tid: 20 min.Ingredienser till 2 pers:
- 1 stor lök
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g potatis
- 100 g morötter
- 50 g palsternacka
- 50 g rotselleri
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 1 knippe persilja
- salt och peppar
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök och fräs allt i en tjockbottnad kastrull i 1 msk olivolja.
- Skiva resten av ingredienserna i grova tärningar och lägg dem i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Låt allt koka i ca 15 min och mixa med en stavmixer tills soppan blir krämig.
- Tillsätt ev. lite mer vatten om soppan blir för tjock.
- Smaksätt med salt och peppar och servera en skiva grovt bröd och lite färskhackad persilja till.
Näringsinnehåll per person
Energi: 365 kcal
Protein: 10,1 g
Fett: 9,5 g
Kolhydrat: 64,6 g
Kostfibrer: 9,8 g