© Istock

Stort test: Bästa proteinkakorna och proteindryckerna efter träning

Efter en tuff löprunda eller ett tufft styrkepass skriker musklerna efter protein och kolhydrater. Men vad ska man egentligen äta? Vi har testat 32 olika kostprodukter.

Efter ett hårt träningspass är det viktigt att snabbt få i sig energi. En riktig måltid är allra bäst, men inte alltid praktisk möjlig. Därför finns det mängder av kostprodukter som snabbt ska förse musklerna med protein och kolhydrater – och det kan en proteinkaka göra.

Innehållet är viktigt i en proteinkaka och proteindryck

Vi har testat 32 proteinkakor och proteindrycker. En proteinkaka kan göra mycket stor skillnad. Vissa proteindrycker säljs i portionsstorlekar, medan andra säljs i stora hinkar eller påsar där du själv blandar till en rekommenderad mängd pulver.

Det är proteinet du betalar för

Vi tittar framför allt på innehållet av protein, eftersom det är det som man betalar för och eftersom t.ex. en banan snabbt kan täcka hela behovet av kolhydrater efter din träning. Vi granskar självklart också på priserna i förhållande till innehållet, och vi räknar ut ett specifikt pris på vad man betalar per gram protein i en proteinkaka eller en proteindryck.

Smaken spelar en viktig roll i en proteinkaka och en proteindryck

Vi testar också smak och konsistens i respektive proteinkaka och proteindryck. Smak och upplevelse är förvisso individuell, men vår bedömning ger ändå en indikation om produkterna är goda eller inte. Smakar en proteinkaka eller en proteindryck gott? Eller tvingas man kämpa för att svälja ned en proteinkaka eller proteindryck?

Läs hela testet och se vinnarna i de två kategorierna och få hjälp med att göra ditt eget kvalificerade val när du ska köpa en proteinkaka eller en proteindryck.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: