Kvinnor attraheras av män som luktar av DETTA

En studie indikerar att kvinnor lockas av män som luktar av detta illaluktande födoämne ...

3 augusti 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Om man frågar kvinnor vilka lukter de tycker är lockande, så kan man mycket väl tänka sig att saker som parfym eller nyklippt gräs skulle finnas med. Men enligt en studie är det en helt annan sak som kvinnor i verkligheten attraheras av.

Studien

Studien, som har gjorts vid University of Stirling i Skottland och Charles University i Tjeckien, visar att kvinnor finner män som luktar vitlök särskilt tilldragande! Studien är baserad på 42 kvinnor som luktade på 42 mäns svett och därefter bedömde lukten.

Männen delades in i två grupper. Den ena gruppen åt matvaror MED vitlök, och den andra gruppen åt matvaror UTAN vitlök. Därefter bytte de två grupperna matvaror – och försöket genomfördes en gång till.

Med hjälp av bomullsinlägg i männens t-shirtar, så var det möjligt för kvinnorna att bedöma männens lukt.

Mmm, vitlök

Studien visade att kvinnorna föredrog lukten från de män som hade ätit vitlök eller vitlökskapslar, framför de som inte hade ätit vitlök.

En förklaring till det något märkliga resultatet kan bero på ett mönster som har med människans evolution att göra. Hälsovinsterna med att äta vitlök kan nämligen få kvinnor att tro att män som äter vitlök är bättre och friskare parningspartners.

Studien utfördes dock på relativt få försökspersoner och resultaten ska tolkas därefter. Många kvinnor rynkar nog också på näsan eftersom de definitivt inte föredrar män som luktar vitlök ...

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Ställer du in träningen om det är ruskväder?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: