Gör dig av med ditt sötsug

Skriker dina smaklökar efter feta potatischips så beror det kanske egentligen på att du har svettats ut en massa salt genom porerna när du tränade. Logga in för att se andra exempel och ta reda på om du själv saknar något näringsämne?

27 februari 2013

Skriker dina smaklökar efter feta potatischips så beror det kanske egentligen på att du har svettats ut en massa salt genom porerna när du tränade. Och har du svårt att motstå en korv med bröd när du ska betala för bensinen på macken, så kan det förklaras av att din hjärna spelar dig ett spratt genom att upprepa stenåldersmänniskans motto: fett är gott – mycket fett är mycket gott!

Vår matlust styrs av ett sinnrikt system som ser till att vi väljer rätt mat nästan med automatik. Samtidigt styrs behovet av en lång rad andra faktorer, som t.ex. att mat ska sprida glädje, trösta och skapa trivsel – och det rubbar den fundamentala kaloristyrning som regleras av hunger- och mättnadskänslor.

Som tur är kan du rensa bort massor av tomma och fettbildande kalorier i vardagen, bara genom att bli bättre på att tolka kroppens signaler.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: