Förväll din broccoli

Broccoli innehåller massor av antioxidanter och bäst utbyte får du om du förväller den gröna hälsobomben.

Om du vill få i dig så mycket nyttiga ämnen som möjligt från broccoli, så bör du bara förvälla den en kort stund när du tillagar middagen.

Broccoli anses vara ett av de allra nyttigaste livsmedlen vi kan sätta fram på middagsbordet, eftersom dess innehåll av antioxidanter nästan är extremt högt. Och genom att förvälla broccolin istället för att koka den, så bibehålls i stort sett alla viktiga antioxidanter i grönsaken.

Tar bort bakterier i broccolin

Kokvattnet tar samtidigt livet av eventuella bakterier som gömmer sig i alla dess förgreningar, och genom att förvälla broccolin mjukar den också lite så att den blir lättare att äta.

Köp färsk broccoli

Det bästa valet är färsk broccoli som sprudlar av nyttiga ämnen. Särskilt innehållet av C-vitamin är betydligt högre än i den frysta varianten. Väljer du den ekologiska varianten, så slipper du också besväret med att rengöra den från bekämpningsmedel på ytan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig