Denna typ av socker är värst för hälsan

Alla vet nog redan att socker inte är särskilt nyttigt. Men vissa typer av socker är värre än andra, både när det gäller viktökning och farliga följdsjukdomar. Se vilken typ av socker som är allra värst!

23 mars 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det är tyvärr inte helt riskfritt att frossa i godis, läsk och andra produkter som innehåller socker. Socker är bland annat dåligt för tänderna och bidrar till att vikten ökar samt kan också vara en starkt bidragande orsak till utvecklingen av typ 2-diabetes.

Det är självklart svårt att helt ta bort socker i sitt liv, men det finns trots allt goda chanser att undvika den allra värsta formen av socker.

Det farliga flytande sockret Socker i dess flytande form är den värsta boven när det handlar om att vi blir tjocka. Det beror i sin tur på att flytande socker, som bl.a. finns i juice, chokladmjölk och läsk inte mättar särskilt bra. Vi dämpar alltså inte hungern genom att dricka en läsk, men vi får ändå i oss stora mängder socker och kalorier.

Det vita sockret Det vita sockret består av både fruktos och glukos, och det är fruktosen som är den mest skadliga. Om man intar fruktos i för stora mängder kommer den att ansamlas i levern och öka produktionen av det farliga blodfettet. Denna fruktos finns bl.a. i läskedrycker.

Så skippa läskedrycken och andra söta drycker – och dämpa istället sötsuget med lite godis.

Läs också: Vill du behålla din vikt, eller vill du gå ned i vikt? Använd vår kaloriräknare och se hur många kalorier du behöver under en dag.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: