© Istock

Den här drycken piggar upp mer än kaffe

Dricker du också en kopp kaffe när du behöver något uppiggande? Den här underskattade drycken verkar MINST lika bra!

6 juni 2016 av Anja Bruneskjold.

Många dricker inte kaffe bara för smakens skull. Den svarta drycken används lika ofta som uppiggande medel på morgonen, eller när tröttheten slår till under dagens lopp.

MEN! Du kan faktiskt lika gärna ersätta ditt morgonkaffe med ett glas varmt vatten med en halv pressad citron i. Utöver att vara sprängfylld med C-vitamin och antioxidanter, så har citronvatten en uppiggande effekt på kroppen, och du kommer relativt snabbt att märka en positiv skillnad.

Det är viktigt att vattnet är varmt, dock inte kokhett, så att kroppen inte behöver lägga energi på att värma upp det. Ett glas kallt vatten kan nämligen verka stressande för kroppen efter en lång natts sömn, och på det här viset kan du ge kroppen en lugnt start på dagen.

Om du inte kan få nog av den uppiggande effekten och uppfriskande smaken, kan du gärna dricka mer vatten med färskpressad citron i under dagen. Men då behöver det inte vara varmt.

Andra fördelar med att dricka citronvatten

Utöver dryckens uppiggande effekt och det rika vitamininnehållet finns det också en rad andra fördelar med att dricka citronvatten. Drycken hjälper även till med att rensa levern, hålla igång förbränningen och stärka ditt immunförsvar.

Tips! Syran i citronen kan vara dålig för tänderna så drick ev ditt citronvatten med sugrör, så drycken bara hamnar längst bak i munnen. Dessutom kan det vara bra att avsluta med att dricka ett glas rent vatten, så den värsta syran sköljs bort.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Påverkar sommarträningen din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: