-
Använd inte socker
Söta frukosten med torkad eller färsk frukt. Det ger dig massor av immunförsvarsstärkande antioxidanter. Dessutom är sötman svagare i frukt än i socker. Det gynnar smaklökarnas förmåga till att nöja sig med mindre sötma även vid andra tillfällen. -
Skippa rostat bröd och annat vitt bröd
Ät grovt bröd med många fibrer i, t.ex. knäckebröd. Fibrer ger maten mer struktur och sväller i magen, vilket ger en behaglig mättnad. -
Ät tills du börjar känna dig mätt
Undvik att proppa i dig maten tills magen står i fyra hörn. Hjärnan ligger 15-20 minuter efter när det gäller att känna av mättnaden, så det gäller att sluta vid första mättnadstecknet.

Färsk frukt.
Få i dig massor av antioxidanter redan från morgonen.
© iStock-
Stig upp i tid
Det tar otroligt kort tid att steka ett par ägg eller skära upp lite frukt och grönsaker. Men om du ligger i sänghalmen och drar dig alltför länge mister du genast möjligheten att påbörja dagen med en supernyttig måltid. -
Veckohandla
Ägg, frukt, grönt, skinka, grovt bröd, yoghurt och andra ingredienser som ingår i en nyttig frukost håller sig färska i åtskilliga dagar. Undvik därför att frukosten havererar på grund av att matvarorna saknas, genom att storhandla så att det räcker hela veckan.