Fullkornsspagetti med squash och köttfärssås

Med en så kallad spiralizer kan du göra band av grönsaker så att de får samma form som tagliatelle. Alternativt kan du göra tunna strimlor med t.ex. ett mandolinjärn eller en potatisskalare.

© Thomas Dahl

Fullkornsspagetti med squash och köttfärssås

Pasta med köttfärssås är en av de populäraste maträtterna i Sverige, men varför inte göra rätten lite nyttigare. Se vårt förslag på hur du kan tillaga maträtten här.

12 februari 2019 av Anders Karmark

Fullkornsspagetti med squash, grönsaker och köttfärssås

Ingredienser till 2 pers:
  • 150 g fullkornsspagetti 
  • 150 g köttfärs (max 9 % fett) 
  • 1 stor lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 75 g riven morot 
  • 75 g riven rotselleri 
  • en halv squash 
  • 1 msk paprika 
  • 1 tsk curry 
  • 1 msk färskhackad rosmarin 
  • 1 msk färskhackad timjan 
  • 1 burk krossade tomater 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök, och fräs i en gryta i 1 msk olivolja tills de blir blanka. 
  2. Tillsätt riven rotselleri och riven morot och fräs i ytterligare 3–4 min. 
  3. Tillsätt köttfärs och fräs allt med grönsakerna tills de fått färg. 
  4. Blanda ned ned paprika, curry, timjan, rosmarin och hackade tomater i grytan och låt allt sjuda i ca 20–25 min. 
  5. Smaksätt med salt och peppar. 
  6. Koka pastan under tiden. 
  7. Strimla squashen, t.ex. med en spiralizer. Blanda strimlorna med den kokta, varma pastan, och servera den tillsammans med köttfärssåsen. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 560 kcal
Protein: 31,6 g
Fett: 15,8 g
Kolhydrater: 79,7 g
Kostfibrer: 13,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig