Blåbär är det nya Viagra

Ny forskning: Håll ståndet uppe med hjälp av dessa frukter och bär.

21 januari 2016 av Jesper U. Larsen

När det kniper med potensen kan blåbär vara lika effektivt som det blå pillret. Det visar en ny studie som presenteras i American Journal of Clinical Nutrition.

Det är de så kallade flavonoiderna som finns i bl.a. blåbär, jordgubbar, björnbär och citrusfrukter, som nu visar sig vara effektiva mot impotens. De män som åt mest av de flavonoidrika bären och frukterna, visade sig ha mindre besvär med potensen. Och allra bäst effekt fick de som även motionerade regelbundet. Den kombinationen minskade risken för att drabbas av impotens med hela 21 procent, visar den nya studien.

Flavonoider har tidigare visat sig kunna skydda mot diabetes och hjärt-kärlsjukdomar, men det är första gången man har påvisat en effekt när det gäller potensen. Och enligt forskarna räcker det med ett par portioner i veckan för att få effekt.

Ansvariga för studien är forskare vid amerikanska Harvard School of Public Health och brittiska University of East Anglia, som har analyserat data från fler än 50 000 män i medelåldern.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: