© iStock

Vid de här tillfällena bör du inte dricka vatten

Vatten är bra för mycket. Men det finns några tillfällen då du INTE bör dricka det. Läs mer här!

23 mars 2017 av Anja Bruneskjold / I FORM

Du har garanterat hört att vatten är sunt – och att du ska dricka massor av det. Vatten är bra för att gå ner i vikt och tusen andra saker. Men visste du att det finns tillfällen då det inte är så bra att dricka vatten? Vi har listat de 5 tillfällen då du gör bäst i att inte dricka vatten.

1. När du redan HAR druckit mycket vatten

Det händer ytterst sällan, men det ÄR faktiskt möjligt att dricka så mycket vatten att den påverkar din kropps saltbalans negativt. Då riskerar du att bli yr och kräkas. I ytterst sällsynta fall kan du faktiskt dö av det. Men återigen; det är VERKLIGEN sällsynt.

2. Om din urin är helt klar

En helt klar urin är tecken på att din vätskebalans är precis som den ska vara.
Först när urinen börjar bli gul är det dags att fylla på vätska.

3. När du har ätit en stor måltid

Knepet är att dricka vatten INNAN du äter. Det gör att du inte äter lika mycket och känner dig mätt tidigare. Du kan dricka vatten efter maten, men om du har ätit för mycket kommer du bara att må dåligt.

4. Köp inte smaksatt vatten

Tillsätt istället din egen smak i form av bär eller liknande. Smaksatt vatten som man kan köpa i affären är ofta fyllt med socker eller sötningsmedel.

5. Om du tränar hårt

När du tränar hårt förlorar du en massa näringsämnen som inte finns i vatten. Istället för sportdrycker och liknande kan t ex kokosvatten vara ett sunt alternativ. Det innehåller bl a magnesium, natrium och vitamin C – precis vad kroppen behöver.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: