© Colourbox

Tempot eller stressen förstör ditt mentala välbefinnande

KonsekvensDet är ytterst värdefullt för dig att du kan undvika stress. Stress har nämligen en negativ effekt på både immunförsvaret, muskelmassan och hjärnan, och stress har också en dålig inverkan på dina matvanor. LösningJäkten får inte bli ohanterlig eller permanent. Det gäller att hitta en balans mellan ett högt tempo och din förmåga. Fråga dig själv: ”Är detta verkligen något jag bara måste göra, och måste det i så fall göras nu?” Lär dig att säga nej till vissa uppgifter och möten, så att du får tid att varva ner. Bonustips

22 september 2011

Konsekvens Det är ytterst värdefullt för dig att du kan undvika stress. Stress har nämligen en negativ effekt på både immunförsvaret, muskelmassan och hjärnan, och stress har också en dålig inverkan på dina matvanor.

Lösning Jäkten får inte bli ohanterlig eller permanent. Det gäller att hitta en balans mellan ett högt tempo och din förmåga. Fråga dig själv: ”Är detta verkligen något jag bara måste göra, och måste det i så fall göras nu?” Lär dig att säga nej till vissa uppgifter och möten, så att du får tid att varva ner.

Bonustips Tillräckligt med sömn, regelbunden motion och en hälsosam kost gör det lättare att undvika stressen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: