Symptom på stress som du INTE bör ignorera

Läs om de fem vanligaste symptomen på stress som du bör hålla noga koll på!

24 oktober 2018 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Lite stress kan nog alla klara av, men om den jäktiga vardagen alltid känns stressig så är man farligt ute. Vi har sammanställt fem uttalade symptom på stress, som är viktiga att känna till och vara uppmärksam på.

Stress påverkar din personlighet

Om du är stressad så ökar kroppens produktion av adrenalin, och det göra dig mer spänd. Kortisolnivån stiger dessutom också och leder till en allmän olustkänsla och motvilja. Totalt sett kan det göra att du blir både lättirriterad och rastlös samt att du får minnes- och koncentrationssvårigheter.

LÄS OCKSÅ: Fidget Cube - Populär leksak mot stress

Stress påverkar din vikt

Om du är stressad så blir du mer sugen på både fett, socker och salt. Det kan i sin tur leda till en viktuppgång som märks mest i magtrakten.

Stress ger huvudvärk

Ihållande huvudvärk är ett vanligt symptom på stress. Det kan antingen bero på högt blodtryck eller muskelspänningar i axlar och nacke.

Stress ger magbesvär

En längre period med stress kan ge problem med magen och matsmältningen. Tarmarna kan bli irriterade och dra ihop sig i kramper, eller så kan man få kraftiga diarréer.

Stress ger sömnproblem

Stress visar sig ofta i form av sömnproblem. Man kan exempelvis ha svårt för att somna, man vaknar under natten och kan inte somna om igen eller så vaknar man på morgonen och känner sig långt ifrån utvilad.

Alla dessa symptom kan också vara tecken på andra sjukdomar, och det gäller därför att konsultera läkare om man upplever några av ovanstående besvär.

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt nästa stora mål?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig