Läs också

Upp med humöret

Frusna grönsaker De smakar inte riktigt lika gott som färska grönsaker, men de innehåller minst lika mycket vitaminer, fibrer, mineraler och andra nyttiga ämnen.© Colourbox

Planera ditt kostintag

Här får du fem enkla kostråd som motverkar stressen och underlättar vardagen.

26 maj 2010

Så här planerar du din kostplan:

Stressa inte över din kost. Även om det är klokt att se över kostvanorna lite extra när man är inne i en stressig period, gäller det samtidigt att inte stressa upp sig för mycket över kosten. Fokusera istället på de enkla lösningarna och satsa på att använda så lite energi som möjligt på att få kostintaget att fungera. I det sammanhanget spelar själva planeringen en viktig roll. Avsätt några få minuter varje vecka till att göra en inköpslista så slipper du en massa impulsköp.

På samma sätt kan du få energin att räcka mycket längre in på eftermiddagen om du lägger ned lite tid på morgonen till att packa ned ett nyttigt mellanmål i jobbväskan. Kom också ihåg att det är betydligt bättre att ta en genväg för att nå målet istället för att inte komma fram alls.

Ta genvägen. Frysta grönsaker är kanske inte lika spännande som de färska varianterna, men eftersom du spar tid på att slippa rensa och hacka grönsakerna, kan de frysta vara en bra lösning. På så sätt kan matlagningen bli mer kreativ och spännande så länge innehållet är nyttigt och närande. Så om det t.ex. står havregrynsgröt på frukostmenyn och lax på lunchmenyn fem dagar i veckan så är det inte hela världen.

Man behöver inte heller bli stressad för att man inte orkar laga till en varmrätt till middagen. Välj istället någon slags snabbmat, t.ex. i form av sushi, thaimat eller någon av av de nya, exklusiva och nyttiga färdigrätterna som finns i matbutikernas kyldiskar. Eller varför inte kopiera lunchens enkla sammansättning? Vad du än väljer är det viktigast att det är nyttigt, enkelt och tillreds utan någon som helst stress.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: