Snor din partner täcket? Så undviker du det

I många sovrum pågår det en kamp varje natt – kampen om täcket! Om du har en partner som är ovanligt flink på att roffa åt sig täcket, så bör ni bägge läsa det här!

4 oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Många gillar att ligga och kura under täcket – tills man vaknar upp och fryser eftersom ens partner har lagt beslag på hela täcket.

Om du delar säng med en täcktjuv så förtvivla inte, det går nämligen att träna upp täcktjuven så att denne hålla sig under sin egen del av täcket.

Vi har sammanställt en att-göra-lista till både täcktjuven och den förorättade:

Den som snor täcket

Om man är en så kallad täcktjuv, så kan det ofta bero på att man fryser när man sover. I ett halvsovande tillstånd är det plötsligt legitimt att putta ut sin partner i kylan så länge det innebär att man själv håller värmen. En lösning kan därmed vara att man höjer värmen på elementet eller att man tar på sig lite mer kläder när man ska sova.

Den som blir av med täcket

Om man blir av med täcket under natten, så kan man avvänja täcktjuven genom att väcka personen. Du ska alltså inte bara dra tillbaka täcket till din sida av sängen, utan ifrågasätta varför du blivit av med täcket. Oavbruten sömn är det som täcktjuven värderar mest, och att bli väckt kommer att kännas som ett straff som förhoppningsvis får hen att sluta med den fula ovanan.

Se dessutom till att du har hela din del av täcket på dig när ni går och lägger er, i stället för att du bara har en liten del av täcket på dig och senare på natten upptäcker att du behöver mer av täcket för att du inte ska frysa. Om täcktjuven väl har fått det mesta av täcket så vänjer sig hen nämligen snabbt vid det.

Godnatt!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: