Mobilen kan förstöra sömnen
© iStock

Mobilen förstör din sömn

Använd mobilen mindre så sover du bättre.

9 februari 2017 av Aktiv Träning

Sitter din mobil som klistrad i handen hela dagen, så får du kanske betala priset på natten.

En ny studie visar att det finns ett starkt samband mellan den tid man ägnar åt mobilen och kvaliteten på sömnen.

Studien följde 653 vuxnas mobilvanor under en månad. De deltagare som ägnade mest tid åt sina mobiler under försöksperioden, sov både mindre och sämre på natten.

Detta märktes i synnerhet hos de som använde mobilen strax före sänggåendet. För dem tog det också längre tid att somna.

De amerikanska forskarna undersökte dessutom om mobilanvändandet påverkade andra livsstilsfaktorer hos deltagarna, men man upptäckte varken något samband med mängden fysisk aktivitet, humör eller BMI-värde.

Källa: PLOS ONE

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig