Fem morgonvanor som gör dig trött hela dagen

Några av de morgonvanor som vi uppfattar som rätt alldagliga, kan i verkligheten göra oss trötta resten av dagen.

30 oktober 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Är du en av alla dem som börjar dagen med dessa morgonvanor? I så fall kan de påverka din energinivå under resten av dagen.

Du ligger kvar i sängen 15 minuter till med mobilen i handen

Det kanske kan verka som en bra idé att börja dagen med att i lugn och ro läsa olika sociala medier och nyheter på mobilen. Men om du ligger kvar i sängen, så sänder du signaler till din kropp att det inte är dags att kliva upp än – istället är det bara att sova vidare.

Du dricker inte vatten på morgonen

Det finns ett skäl till att andedräkten kan lukta lite illa på morgonen: dehydrering! Kroppen använder nämligen hela natten till att tära på det vatten som vi har druckit dagen innan. Det gör att vi vaknar upp lätt uttorkade och därför bör man alltid dricka vatten redan på morgonen.

Du duschar sent på kvällen

En varm och skön dusch sent på kvällen gör att man blir sömnig och det går lättare att somna, eller hur? Nej, det stämmer inte. Även om det kan kännas så, så gör en varm dusch att det blir svårare för kroppen att sänka sin temperatur och få en god natts sömn.

Du tränar sent på dagen

Att motionera redan på morgonen är ett perfekt sätt att börja dagen. Allt extra syre som transporteras runt i kroppen ger dig energi under resten af dagen. Om du inte har tid att köra ett långt träningspass på morgonen, så fungerar det lika bra att ta en rask promenad.

Du lyssnar på fel musik

Du känner säkert igen dig från träningen på löpbandet – det är lättare att motivera sig till att träna med rätt musik. Överför det även till dina morgnar och välj låtar som har mellan 120 och 145 beats-per-minute. Då kommer du garanterat igång!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: