© Colourbox

Är det dumt att sova för länge på helgerna?

Jag lider ofta av sömnbrist under vardagarna, men sover i gengäld desto längre på helgerna. Är det dumt?

27 februari 2013

Ja, det är det faktiskt. Du blir bara tröttare om du på lördagen och söndagen försöker att ta igen det sömnunderskott som du har skaffat dig under arbetsveckan.

Problemet är att ett par timmars extra sömn rubbar dygnsrytmen så att du får svårare för att somna på kvällen. Nöj dig därför med att ligga kvar en halv till en hel timme längre än du brukar.

Om du sover längre finns det risk för motsatt effekt. Undvik också att skaffa dig ett allt för stort sömnunderskott under veckan, genom att gå till sängs ungefär vid samma tid varje kväll. Om du alltid går och lägger dig åtta timmar innan du ska upp, kommer du att märka att du orkar mycket mer och blir på bättre humör.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig