© iStockphoto

Är det bra att ta en tupplur ibland?

Jag är ofta trött mitt på dagen. Är det bra att ta en längre tupplur på dagen?

Ja, en tupplur mitt på dagen är en bra investering som ökar din produktivitet och gör att du lättare kan lösa olika uppgifter. En tupplur gör också att du blir mer motiverad att träna. Många experter anser också att man tänker mer kreativt under övergångsfasen mellan vaket tillstånd och sömn.

En s.k. powernap – alltså en kort tupplur – har länge ansetts vara mycket effektiv för att få ny energi. Mycket tyder dock på att en längre tupplur också är bra.

Israelisk forskning från universitetet i Haifa visar t.ex. att en tupplur på en och en halv timme mitt på dagen gör att inlärningsförmågan förbättras. Andra forskare anser att 20–30 min. sömn mitt på dagen är max.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig