© istock

Smakgenen TAS2R38 avgör vad du gillar

Gener avgör om du tål broccoli, brysselkål, choklad och öl

3 april 2020 av Redaktionen

Speciell genvariant

Om inte broccoli och brysselkål är dina favoriter, så kan det kanske bero på dina gener. Forskare har nyligen upptäckt en variant av smakgenen TAS2R38 som gör bärarna av genen extra känsliga för de bitterämnen som finns i just broccoli, brysselkål och andra kåltyper. 

Om du misstänker att någon du känner har denna speciella genvariant – eller om de kanske bara är kräsna – så bjud dem på en kopp kaffe, en öl eller lite mörk choklad och se hur de reagerar. De smakämnena kan bärarna av genen nämligen inte heller få i sig. 

Källa: American Heart Association 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Använder du någon teknikpryl för att registrera din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig