Sluta reta dig på din partner

Är du trött på allt tjat från din partner och känner du att ditt äktenskap knakar? Då har vi en bra nyhet till dig!

2 juni 2016

Tjatar din partner på dig hela tiden? Får du ständigt höra hennes klagan och påminnelser om att du ska göra ditt och datt?

Och har du mest av allt lust att stänga in dig i ett rum i källaren där du får vara för dig själv ett tag (om nu inte det rummet är omgjort till hennes syrum)?

En sur och tjatig fru stärker din hälsa

Hon kanske inte gör dig riktigt lycklig, men hon bidrar i alla fall till att risken för att du ska utveckla diabetes minskar.

Det visar en ny stor amerikansk studie med 1 228 gifta män och kvinnor i åldern 57–85 år.

Där kom man fram till att män som upplevde det forskarna kallar negativ äktenskapskvalitet, hade en mindre risk för att utveckla typ 2-diabetes jämfört med män med positiv äktenskapskvalitet. Och om männen med de tjatiga fruarna ändå utvecklade diabetes, så skedde det senare i livet och kunde kontrolleras bättre.

Tvingar dig att leva hälsosammare

Enligt forskarna kan det hänga ihop med att tjatiga fruar påverkar sina män mer när det gäller nyttig kost, övervikt, läkarundersökningar osv.

Vi tror nog att en del av förklaringen kan bero på att män är mer benägna att ge sig ut på långa cykelturer eller långa joggingrundor – för att slippa höra allt tjat.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dagen föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig