© Istock

SÅ funkar sexlivet i ett äktenskap – egentligen

När man gifter sig tar sexlivet slut! Det är ett känt påstående, men frågan är om det stämmer i verkligheten? Vi har tittat närmare på denna och en rad andra myter om sex i äktenskapet.

9 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Ungkarlarna i kompisgänget skämtar gärna högt om hur lite sex gifta män får – men stämmer det i verkligheten? Vi har tittat närmare på en rad påståenden om sex efter giftemål!

Här kan du läsa om några av sexmyterna:

Singlar har mer sex än gifta

Nej, det har de inte. En studie som genomfördes vid Indiana University visade att 61 procent av de tillfrågade singlarna svarade att de inte hade haft sex under det senaste året. För de gifta deltagarna var den siffran så låg som 18%.

Sex utan känslor är mer spännande

Inte enligt de gifta. I en amerikansk enkät svarade 59% av de gifta kvinnorna och 50% av de gifta männen, att kärleken till sin partner var det som var mest uppeggande!

Sex efter äktenskapet är förutsägbart

Ja, efter några år så blir det kanske lite svårare att överraska sin partner. I samma enkät som ovan svarade 50% av kvinnorna och hela 68% av männen, att sex med sin partner var antingen ”förutsägbart", ”mycket förutsägbart" eller ”extremt förutsägbart".

Männen ansåg oftast att det var ställningarna som inte varierade tillräckligt, medan kvinnorna var mer missnöjda med förutsägbara platser.

Sexlivet dör när man får barn

Kan nog stämma... 52% av kvinnorna och 49% av männen svarade att deras sexliv var mer spännande innan de fick barn. Men, men, 8% av kvinnorna och 22% av männen svarade att de tyckte att sexlivet hade blivit BÄTTRE efter att de skaffat barn.

Sexlivet behöver alltså inte ta slut bara för att man gifter sig!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: