Kvinna och man i säng.
© iStock

Par med bra sexliv har detta gemensamt

En parrelation kan lätt bli tråkig om sexlivet dör. Kommer du och din partner ihåg att det är detta som håller lågan vid liv?

26 januari 2017 av Anja Bruneskjold / I FORM

Om du och din partner har glömt bort en viktig sak i er parrelation, kan det vara orsaken till att ert sexliv går på sparlåga.

Om ni har ett bra sexliv beror på hur ni har det tillsammans utanför sovrummet. Det handlar specifikt om hur ni får varandra att känna – hur uppmärksamma ni är på varandra.

En studie från Journal of Personality and Social Psychology visar på en rolig paradox, där par som känner sig nära varandra utanför sovrummet inte känner sig fysiskt attraherade av varandra. Och då prioriteras alltså sexlivet bort. Här pratar vi om par som har varit tillsammans länge och känner varandra väl.

Det är alltså i samband med detta som man kan falla in i en rutin där parrelationen blir trist och sexlivet dör.

Men nu visar det sig dock att det inte gör någon skada att vara nära sin partner, så länge det är på rätt sätt. Ni ska vara uppmärksamma på varandra och varandras önskningar och behov. Om din partner märker att du är uppmärksam och intresserad, kommer även sexlivet att bli bättre. Och parrelationen kommer inte längre att vara tråkig och händelselös. Lätt som en plätt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: