© Colourbox

Öl gör dig bättre i sängen

Vill du prestera bättre i sänghalmen? Då rekommenderar forskarna att du tar en öl innan du kryper ned i sängen med din partner.

13 juni 2016 av Christian Thestrup

Du har kanske själv haft det lite på känn, men nu har experterna också bekräftat det: man blir bättre i sängen av att ta en öl. I sin bok, The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life, har sexologen Dr. Kat Van Kirk sammanställt en rad fördelar med att värma op med en öl eller två innan man hamnar i sovrummet.

För det första orkar man hålla på längre. Medan sprit kan ge problem med att över huvudtaget kunna prestera, innehåller öl nämligen massor av växtöstrogener (fytoöstrogener), som - enligt studier - försenar mannens orgasm så att ni åtminstone hinner lyssna igenom en låt på er Spotifylista, innan allt är överstökat.

Faktiskt är mörk öl som porter eller stout bättre än ljus öl. Mörka ölsorter innehåller nämligen mer järn, och det är eftersom det både ökar antalet röda blodkroppar och sätter fart på blodcirkulationen, vilket – och här hänvisar vi ånyo till forskarna – ger en hårdare och mer långvarig erektion.

Enligt en rapport från The European Journal of Epidemiology gör särskilt kall öl att mannens sexlust ökar. Dessutom visar studier att det bland måttliga öldrickare var 31 procent lägre risk för att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar jämfört med folk som inte dricker.

Vi vill dock gärna avrunda med att säga att det inte finns något linjärt samband mellan hur många öl man dricker och hur bra man är i sängen. Men när vetenskapsmännen presenterar den siffran så lovar vi att tala om det för dig.

Få 3 nr av Aktiv Träning + VALFRI TRÄNINGSTRÖJA från Craft eller Kari Traa. Endast 99,50 kr. + 49,50 kr. i porto og exp.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dagen föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig