Hårda fakta om sex och träning

Träning berikar ditt sexliv – och sexlivet berikar din träning! Se alla de fördelar som finns om man kombinerar sex med träning.

30 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det finns ett starkt samband mellan hur aktiv man är, och hur bra ens sexliv är. Vi har sammanställt en rad fakta om varför träning gör ditt sexliv bättre – och vice versa!

#1 Snabbare

En enkät som gjordes i samband med London Marathon visade att de löpare som hade haft sex dagen innan loppet, i snitt genomförde loppet fem minuter snabbare än de som inte hade haft sex dagen innan.

#2 Mer och bättre

I en studie lät man en grupp män delta i ett nio månader långt aerobicsprogram, där de skulle träna fyra gånger i veckan. Efter att studien avslutats visade det sig att försökspersonerna i genomsnitt hade haft 30 % mer sex och uppnått 26 % fler orgasmer.

#3 Mindre sjuk

Personer som har ett bra sexliv har generellt färre sjukdagar.

#4 Träning = ökad sexlust

En studie visar att när personer som i vanliga fall tränar mycket, börjar att träna mindre så upplever 33 % nedsatt sexlust.

#5 Fler orgasmer

Personer som tränar regelbundet uppnår både snabbare och oftare orgasm än de som inte tränar med jämna mellanrum.

#6 Ökad förbränning

Beroende på vilka ställningar man använder, så förbränner sex runt fem kalorier per minut. Det är fyra kalorier mer jämfört med när man tittar på teve.

Det finns alltså inga skäl att dra ned på varken träningen eller sexlivet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: