Dessa män är uthålligare i sängen

Forskarna har avslöjat hur män kan bli uthålligare i sänghalmen.

7 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Många par upplever att man har problem med att mannen kommer för snabbt. Det kan vara svårt att hålla tillbaka när man får upp tempot i sänghalmen. En forskargrupp har nu kommit fram till något som kan förlänga sexakten!

Studien

En nyligen genomförd studie har offentliggjorts i den vetenskapliga tidsskriften Journal of Sexual Medicine. I studien ville man se om det fanns något samband mellan olika livsstilsfaktorer och för tidig utlösning.

Studien utfördes på 1 069 män. 69 av dem led av för tidig utlösning, också kallat prematur ejakulation, medan de resterande 1 000 männen var slumpvis utvalda.

Bägge grupper fick svara på en rad frågor om potens, utlösning och livsstil. Alla svaren jämfördes därefter med varandra och analyserades.

Brist på motion

Studien visade att den tydligaste orsaken till för tidlig utlösning var brist på motion.

De män som motionerade lite eller som inte rörde på sig alls, led i högre grad av prematur ejakulation, vilket definieras som utlösning inom de första tre minuterna under ett samlag.

Dessutom verkade det som att problemet förvärrades ju mindre man motionerade.

Hälsosamt och bra sex

Den som lider av för tidig utlösning verkar därför kunna uppnå en positiv effekt av att motionera mera. Dessutom bidrar fysisk aktivitet generellt till bättre fysiskt och psykiskt välbefinnande, vilket i sin tur kan ha en gynnsam påverkan på problemet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tar du med dig löpskor och/eller träningsprylar på semestern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig