Därför är högljutt sex bra för hälsan

Högljudd i sänghalmen? Fortsätt så! Här är en glad nyhet för alla som inte kan hålla tyst under sexuella aktiviteter.

12 maj 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det är stor skillnad på hur mycket ljud som hörs från sovrummet. Några är knäpptysta under sexakten, medan andra är desto mer högljudda.

Men specialister hävdar att det finns anledning att stöna lite mer i sänghalmen. När hämningarna släpper och det stönas högljutt får man nämligen en rad olika hälsovinster.

Kommunikation är nyckeln

Dr. Ian Kerner är psykoterapeut och sexolog, och han menar att kommunikation är A och O i sovrummet. Han hävdar att de som klarar av att kommunicera i sovrummet blir både gladare och friskare och en högljudd sexakt kan vara en del av denna kommunikation. Att stöna i sänghalmen är ett sätt att låta sin partner få reda på vad som känns skönt – eller vad som inte känns mindre skönt.

Du andas bättre

Om du anstränger dig för att vara tyst under sexakten, så kan det hämma ditt andningsmönster. Det kan i sin tur leda till en orytmisk upplevelse för både dig och din partner, och det är dessutom bättre för hälsan om du andas som vanligt. Ta kontroll över din andning och använd den som ett verktyg för att få ut maximalt av sexakten.

Ingen regel utan undantag …

Det finns självklart inget konkret recept på hur man bör ha sex. Det bästa rådet är helt enkelt att låta det sunda förnuftet styra och göra det som känns rätt.

Lycka till!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dagen föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig