Bästa tidpunkten för att ha sex

Ja, så är det faktiskt. Det är några tidpunkter på dagen då det är bäst att ha sex.

13 juli 2016 av Anja Bruneskjold / I FORM

Sex ska inte nödvändigtvis vara spontant och oväntat. I varje fall inte om man ska tro sömnexpert Dr Paul Kelley från Oxford University.

Han förklarar att din dygnsrytm ändrar sig med åldern. Och detsamma gäller tiden för när på dagen det är bäst att ha sex.

20-årsåldern

Det är kanske inte superpraktiskt men det är faktiskt runt kl. 15 som både energi och sexlust är som störst. Och det är alltså då du bör fundera över att ha sex.

30-årsåldern

Din inre klocka ringer tidigare när du är runt 30 år och därför är det ideala för dig att ha sex tidigare på dagen. Bästa tiden är runt kl. 08.20, när solen precis har gått upp. Solen boostar nämligen testosteronet hos både män och kvinnor – och därmed ökar sexlusten.

40-årsåldern

När du passerar 40 kommer du uppleva att du behöver mer sömn. Du kan gärna ha sex på morgonen som när du är runt 30, men den mest ideala tidpunkten är någon gång strax efter kl. 22. Vi vet att män ofta somnar efter sex, så det kan vara opraktiskt att ha sex på morgonen.

50-årsåldern

I den här åldern har du ofta fullt upp på morgonen. Du börjar också gå och lägga dig ännu tidigare, så den bästa tiden är att ha sex innan kl. 22.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: