Så odlar du ett snyggt skägg

Många män har svårt att få skägget att växa. Som tur är finns det flera bra knep som snabbar på processen! Se alla bra tips här.

10 november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Är du en av alla män som tror att de inte kan odla ett snyggt skägg? Kanske har du bara inte gjort på rätt sätt. Här nedan har vi listat de fem bästa tipsen till hur du får ett snyggt skägg!

Skägg tar tid

De flesta som har misslyckats med att odla ett skägg, har i verkligheten inte prövat ordentligt. Det kan ta upp till fem veckor för skägget att växa till sig så att det blir riktigt kraftigt – innan dess är det skäggstubb som gäller för de flesta!

Ät grov kost för skäggets skull

Folsyra, som är en specifik form av B-vitamin, behövs för att kroppshåret ska växa. Folsyra finns naturligt i fiberrik mat som exempelvis fullkorn, ärter, sallad och nötter.

Låt skägget vara ifred medan det växer

Under tiden skägget växer bör man lämna det ifred. Man bör varken forma eller klippa det för tidigt under processen – det gör bara att det tar längre tid att få det skägg man vill ha.

Använd olja i skägget

Välj en bra olja till ditt skägg och smörj in dig med det efter att du har duschat. Det kommer både att vårda ditt skägg och huden under och ge bättre grogrund för att snyggt och friskt skägg.

Ät B7-vitamin

B7-vitamin kallas också för biotin. Om man har för låg biotin-nivå så kan det leda till att man tappar hår – och det duger inte om man försöker att odla ett skägg. B7-vitamin finns naturligt i bland annat ostron, blomkål, morötter, jäst, äggvita och bananer.

Nu finns det som bekant män som nästan inte har någon skäggväxt alls, och en del får därför nöja sig med ett kortare skägg. Men om man följer ovanstående råd så har man i alla fall gjort ett helhjärtat försök att odla ett snyggt och kraftigt skägg!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken träningsform föredrar du?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig