© Istock

Så lång tid tar i genomsnitt ett samlag

Har du också svårt att bedöma hur lång tid ett vanligt samlag tar? Nu har forskarna tagit reda på hur lång tid ett samlag pågår i genomsnitt.

25 maj 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Medan musiken ljuder i bakgrunden och det är full fart i sänghalmen, så kan det vara svårt att bedöma hur lång tid samlaget egentligen tar. Men nu har forskarna kommit fram till svaret.

Studien

En studie baserad på 500 par från fem olika länder (Storbritannien, USA, Holland, Spanien och Turkiet) fastslår att det är stor skillnad på hur länge ett samlag pågår. De snabbaste var klara på cirka en halv minut, medan de uthålligaste kunde hålla på i upp till 40 minuter.

I studien fick paren starta sina stoppur vid inträngandet och stoppa de igen vid utlösningen. Både förspel och efterspel var uteslutna i studien. Studien pågick i fyra veckor och de utvalda paren fick alltså vänja sig vid att ha ett stoppur med sig i sänghalmen.

Resultatet

Det visade sig att ett samlag i genomsnitt tar 5 minuter och 25 sekunder. Det var dessutom stor skillnad på hur länge killarna kunde hålla på beroende på ålder – yngre män kunde till skillnad mot äldre hålla på längst.

Forskarna upptäckte däremot ingen skillnad när det gällde prestationsförmågan om man använde kondom eller ej, eller om mannen var omskuren.

Det var heller ingen märkbar skillnad beroende på vilket land paren kom ifrån. Dock med undantag av paren från Turkiet, vilka endast höll ut i sänghalmen i 3 minuter och 40 sekunder.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tar du med dig löpskor och/eller träningsprylar på semestern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig