Så botar du hösnuvan med sex

Har du också problem med kliande ögon och rinnande näsa den här tiden på året? Så här kan sex bota din hösnuva!

3 juni 2016 av I FORM

Hör du till dem som besväras av röda, svullna ögon och täppt näsa när det är pollen i luften, då kan det finnas hjälp att hämta här.

Det verkar nämligen som att det kan löna sig att göra en extra insats mellan lakanen när pollensäsongen är igång. Hälsofördelarna med sex är många, och nu visar det sig också att sex kan bota din hösnuva, så du slipper symptom.

När kroppen får en allergisk reaktion av t ex pollen friges hormonet histamin, som direkt får blodkärlen att utvidga sig – och ögonen att svullna och näsan att rinna. Men nu visar studier alltså att sex får blodkärlen att dra ihop sig. Något som kan vara en glad nyhet för pollenallergiker och som enkelt och naturligt kurerar den täppta näsan och de irriterade ögonen.

Istället för att proppa sig full med antihistamin-medicin kan det kanske löna sig att öka frekvensen i sängen och använda sex som en naturlig medicin mot hösnuva.

Extra tips: Ät gurkmeja!

Om du är extra hårt drabbad av hösnuva kan du också minska symptomen genom att stoppa gurkmeja i maten. Gurkmeja är mycket bra mot inflammation och kan också avhjälpa symptomen vid pollenallergi.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dagen föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig