© Colourbox

Kan jag göra något åt mitt snarkande?

Ja, det finns en del metoder du kan pröva. Övervikt, fetma, rökning, passiv rökning, alkohol och sömnpiller ökar risken för snarkning. Problemet kan dock lindras med hjälp av en sundare livsstil med motion och bättre matvanor. De flesta snarkar också mest när de ligger på ryggen, så ju mer du ligger på sidan när du sover, desto bättre är det. För en del kan en specialkudde göra att det blir lättare att sova på sidan. Det finns också metoder som en tandskena eller en sömnapparat som kan användas. Även akupunktur kan minska problemet.

19 oktober 2012

Ja, det finns en del metoder du kan pröva. Övervikt, fetma, rökning, passiv rökning, alkohol och sömnpiller ökar risken för snarkning. Problemet kan dock lindras med hjälp av en sundare livsstil med motion och bättre matvanor.

De flesta snarkar också mest när de ligger på ryggen, så ju mer du ligger på sidan när du sover, desto bättre är det. För en del kan en specialkudde göra att det blir lättare att sova på sidan.

Det finns också metoder som en tandskena eller en sömnapparat som kan användas. Även akupunktur kan minska problemet.

Det är uppskattningsvis dubbelt så många män som kvinnor som snarkar, och det kan finnas flera orsaker till snarkning och obstruktiv sömnapné. Klarar du inte att lösa problemet själv bör du uppsöka läkare. Snarkning är nämligen inte bra för hälsan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: