Jag vill komma igång och träna

Gör så härVälj en träningsform som du tycker är rolig. Det låter kanske banalt, men många väljer den träning som är bekvämast eller som de har hört förbränner mest kalorier. Glädjen över att träna är det enda som i längden kommer att få dig att fortsätta med din nya, aktiva livsstil.

Gör så här Välj en träningsform som du tycker är rolig. Det låter kanske banalt, men många väljer den träning som är bekvämast eller som de har hört förbränner mest kalorier. Glädjen över att träna är det enda som i längden kommer att få dig att fortsätta med din nya, aktiva livsstil.

Inled träningsperioden lugnt och metodiskt så att du redan under de första veckorna känner att ”Det var ju inte så jobbigt” eller ännu hellre ”Det här var ju riktigt roligt”. Tillåt dig själv att vara kvar ett tag på den nivån innan du trappar upp träningsintensiteten ytterligare. Det gör att du undviker att bli skadad och uttråkad för att du tränar för hårt i början.

Ta gärna hjälp av en erfaren motionär eller ladda ner ett nybörjarprogram från vår webbsida.

Tips Avslöja ditt nyårslöfte för dina vänner och kollegor, och be dem fråga med jämna mellanrum hur det går med din träning. Det motiverar dig att fortsätta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: