© istock

Jag vill förbättra mina resultat

Gör så här. Ett konkret mål gör att det blir lättare att träna och fokusera. Det är den första parametern du bör tänka på om du ska kunna prestera bättre. Sätt därför upp ett mål som t.ex. ”Jag ska kunna simma crawl en kilometer före den 1 augusti”. Eller ”Jag ska orka göra 25 armhävningar före den 1 oktober”.

Gör så här Ett konkret mål gör att det blir lättare att träna och fokusera. Det är den första parametern du bör tänka på om du ska kunna prestera bättre. Sätt därför upp ett mål som t.ex. ”Jag ska kunna simma crawl en kilometer före den 1 augusti”. Eller ”Jag ska orka göra 25 armhävningar före den 1 oktober”.

Dela därefter upp slutmålet i flera delmål som du kan följa upp och utvärdera regelbundet. Sätt t.ex. upp mål för hur många sekunder eller minuter du vill förbättra din personliga rekordtid med för varje månad, eller hur mycket längre du ska kunna löpa, cykla eller simma utan att vila om 1, 3 och 6 månader.

Genom att sätta upp delmål minskar du risken för att falla för frestelsen att skjuta upp de extra träningspassen till senare. Tänk på att föra dagbok över dina resultat.

Tips Prova mental träning i form av så kallad positivt self talk, där du väljer ut några positiva meningar som du peppar dig själv med när du ska pressa dig under träningspassen. Prova t.ex. med korta meningar som ”Jag kan och jag vill” eller ”Det ska vara tufft för att det ska ge något”.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: