Jag vill förbättra mina resultat

Gör så härEtt konkret mål gör att det blir lättare att träna och fokusera. Det är den första parametern du bör tänka på om du ska kunna prestera bättre. Sätt därför upp ett mål som t.ex. ”Jag ska kunna simma crawl en kilometer före den 1 augusti”. Eller ”Jag ska orka göra 25 armhävningar före den 1 oktober”.

Gör så här Ett konkret mål gör att det blir lättare att träna och fokusera. Det är den första parametern du bör tänka på om du ska kunna prestera bättre. Sätt därför upp ett mål som t.ex. ”Jag ska kunna simma crawl en kilometer före den 1 augusti”. Eller ”Jag ska orka göra 25 armhävningar före den 1 oktober”.

Dela därefter upp slutmålet i flera delmål som du kan följa upp och utvärdera regelbundet. Sätt t.ex. upp mål för hur många sekunder eller minuter du vill förbättra din personliga rekordtid med för varje månad, eller hur mycket längre du ska kunna löpa, cykla eller simma utan att vila om 1, 3 och 6 månader.

Genom att sätta upp delmål minskar du risken för att falla för frestelsen att skjuta upp de extra träningspassen till senare. Tänk på att föra dagbok över dina resultat.

Tips Prova mental träning i form av så kallad positivt self talk, där du väljer ut några positiva meningar som du peppar dig själv med när du ska pressa dig under träningspassen. Prova t.ex. med korta meningar som ”Jag kan och jag vill” eller ”Det ska vara tufft för att det ska ge något”.

Ge träningen en boost!

Just nu kan du få de suveräna bluetooth-hörlurarna Sudio TRE Sport för ett lika suveränt pris tillsammans med Aktiv Träning. Sudio TRE Sport är tillverkade i en exklusiv skandinavisk design. Förutom att ljudet är utmärkt och passformen är perfekt, så är batteritiden hela 9 timmar vid användning, 10 dygn i standby-läge och räckvidden är hela 15 meter. Hörlurarna är dessutom svett- och vattenavvisande, de har röststyrning och musiken kan styras och mobilsamtal kan besvaras utan att du behöver ta upp mobilen ur fickan.

Få Sudio TRE Sport tillsammans med 4 nummer av Aktiv Träning för BARA 179:50 kr (+ 39:50 kr i porto). Du sparar hela 915 kr. Men vänta inte för länge – vi har bara ett begränsat antal. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig