Jag vill börja tävla

Gör så härBestäm dig för vem du vill tävla mot. Är ditt mål att delta i ett lopp? Vill du utmana dina arbetskollegor, träningskamrater eller andra i din åldersklass? Eller vill du tävla för att se om du blivit bättre? Det finns många sätt att tillfredsställa sitt tävlingsbehov på.

Gör så här Bestäm dig för vem du vill tävla mot. Är ditt mål att delta i ett lopp? Vill du utmana dina arbetskollegor, träningskamrater eller andra i din åldersklass? Eller vill du tävla för att se om du blivit bättre? Det finns många sätt att tillfredsställa sitt tävlingsbehov på.

Om du går med i en klubb kan du mäta dina krafter med andra med jämna mellanrum under hela säsongen och delta i interna turneringar lite då och då. Ett alternativ är att du anmäler dig till ett arrangemang där dagsformen är avgörande. Du kan även aktivera dig i ett av alla digitala sociala träningsnätverk, där du virtuellt och kontinuerligt kan jämföra din prestation med andras.

Tips Välj redan från årets början ut två tävlingar då du ska vara i toppform. Planera din träning efter dessa två datum. Lova dig själv en fin belöning om du når dina mål – t.ex. en cool träningspryl. Om du blir mer motiverad av press än belöning, så kan du till exempel lova din familj att du står för all klädtvätt resten av året om du inte når ditt mål.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: