Hur undviker jag att bli svettig på väg till jobbet?

Det tar bara en kvart för mig att cykla till jobbet, men jag är alltid svettig när jag kommer fram. Hur ska jag undvika det?

Antingen tar du med ett ombyte i en väska och duschar på jobbet, eller så kan du använda dig av våra förhållningsregler.

Det enklaste sättet är att sänka farten på cykeln och se till att vädra ut överskottsvärmen. Om du klär dig i tjocka och varma vinterkläder har svetten ingen chans att transporteras bort.

Oavsett vad du gör kommer dock kroppstemperaturen alltid att öka om du anstränger dig fysiskt. Vädra därför ut svetten mot slutet av cykelturen, och ta del av våra råd i rutan här intill.

Cykla till jobbet utan att svettas

Lager på lager. I stället för att ha en tjock vinterjacka utanpå skjortan är det bättre med tre lager: skjorta, träningströja och en tunn vindjacka. Det ger bra svettransport.

Ventilation. Välj en vindjacka och ev. ett par regnbyxor av ett material som andas, så att kroppsvärmen kan transporteras bort.

Strunta i ryggsäcken. Den utestänger helt ventilationen på ryggen. Använd i stället en cykelväska som du fäster på pakethållaren.

Sänk farten. Ja, det låter kanske lite banalt, men du svettas mindre om du struntar i att ”tävla”.

Vädra ut. När du närmar dig jobbet öppnar du alla dragkedjor i jackan så att överskottsvärmen kan vädras ut.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: