© Pixabay

Har du en dejt inbokad?

Har ni bestämt er för vad ni ska göra på dejten? Oavsett om det är första träffen eller om det börjar bli mer seriöst vill man att allt ska vara perfekt.

25 maj 2022 av Bazoom Group

Att gå på dejt kan vara nervöst, spännande och alldeles underbart. Tankarna går till vad man ska ha på sig och vilket parfym man ska använda som blir alldeles lagom. Det finns ännu fler saker att fundera på när det gäller vad man ska göra på första dejten. Om tanken är att ni ska äta någonting, oavsett om det är hemma eller på restaurang, kan det dock vara svårt att veta vilken mat som passar in i en romantisk atmosfär.

Ja alla behöver äta, så du kanske vill testa ett nytt recept eller laga din favoriträtt tillsammans? Det är ett perfekt sätt att både lära känna din dejt och att bli mätt.

Eller så vill du kanske hellre boka bord på en restaurang med ett annorlunda eller nytt tema. Då kan ni alltid prata om maten ifall det är svårt att få konversationerna att rulla på. Blir det en lyckad dejt kanske det blir ert stammisställe.

När man ska på date är det viktigt att tänka på vilket intryck man ger. Detta har man kanske redan visat till viss del i dejting appar, men att träffas på riktigt kan vara en helt annan grej. Vill du visa att du bryr dig om din hälsa? Att beställa hälsosamma måltider när man ska på date kan vara ett smart drag. Dels för att du visar upp ditt intresse för hälsa och dels för att det är gott! Då är det smart att laga något hälsosamt tillsammans, ta med något fräscht till picknicken eller beställa en hälsosam måltid från en restaurang som erbjuder gröna måltider.

Vad ska man undvika?

Att äta middag ihop är en ganska intim aktivitet som kan ta flera timmar. Det ger er gott om tid att lära känna varandra, men se till att undvika att maten stör er konversation. Det kan vara bra att välja bort mat som är svår att äta eller som ger dåligt bordsskick. Vissa känner sig obekväma med att äta slafsigt framför någon som de knappt känner.

Undvik även kryddstark mat eftersom vissa inte tål eller gillar det. Det kan vara en god idé att hoppa över mat som är alltför konstig, exempelvis inälvsmat eller konstiga kulinariska experiment.

Vad kan man säga generellt om mat som är bra att äta på första dejten? Många skulle nog hålla med om att det är bäst att inte äta någonting som är för tungt. Man vill liksom inte sitta i en ”matkoma” under halva dejten.

Undvik matkoman genom att äta eller bjuda på något av följande:

Räkor

Nästan alla tycker om räkor. Du måste förstås höra först om din dejt följer någon diet, om hen är vegetarian till exempel. Räkor går dock hem hos de flesta. Kombinera gärna med ett gott färskt bröd, aioli, eller en fräsch sallad och du har en vinnare.

Tapas

Spansk plockmat går att äta ute på restaurang eller hemma. De många smårätterna drar ut på måltiden samtidigt som variationen blir ett samtalsämne i sig. Frågan är om inte det gör tapas till ett perfekt alternativ för den som känner att det är svårt att starta konversationer.

Sushi

Sushi har ungefär samma fördelar som tapas i det att det är en måltid som intas i delar. En del skulle nog säga att sushi känns lite fräschare än tapas. Det är en ännu lättare måltid och portionerna brukar vara ganska små, men det tar fortfarande tid att äta och lämnar gott om utrymme för intressanta konversationer.

Om det är hemma hos dig ni äter middag, bör du även tänka på vilken dryck du ska servera. Ett gott vin är för många ett givet val på middagsdejten, men det kan vara bra att även ha ett alkoholfritt alternativ. Ett gott mineralvatten, eller ett alkoholfritt vin är bra alternativ. Att ha ett par öl (med eller utan alkohol) i kylen kan också vara en bra reservplan om din dejt inte gillar vin.

Om ni hamnar på en restaurang så finns det alltid nyttigare alternativ på menyn, man behöver bara veta vad man ska leta efter.

Så nästa gång du ska på en romantisk träff, tänk hälsosamt - det kommer garanterat imponera på din dejt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: