Hälsofarligt att jobba övertid

Forskning visar att för många övertidstimmar på jobbet kan få svåra konsekvenser för hälsan. Se här vilka fem saker som påverkas mest.

30 augusti 2016

Fetma

Män som jobbar mer än 40 timmar i veckan är i genomsnitt mer överviktiga än anställda som har en normal arbetsvecka på under 40 timmar.

Arbetsplatsolyckor

De som jobbar 60 timmar i veckan har 23 procent högre risk för att råka ut för – eller förorsaka – en olycka jämfört med personer med normala arbetsveckor.

Parförhållande

10 procent av de som jobbar 50–60 tim. per vecka har allvarliga relationsproblem. Siffran stiger till 30 procent för personer som jobbar mer än 60 timmar.

Tobak och alkohol

En kanadensisk studie visar att anställda som ökade arbetstiden från under 40 tim. till mer än 40 tim. i veckan, även ökade intaget av tobak och alkohol.

Hjärthälsa

Risken för att drabbas av slaganfall är 33 procent högre hos de som jobbar 55 timmar eller mer i veckan, jämfört med de som jobbar 35–40 timmar per vecka.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig