Man som ligger till sängs
© iStock

Kan jag träna när jag är sjuk?

En bra tumregel är att om symptomen sitter ovanför halsen så funkar det oftast bra att träna, men känns det i halsen eller längre ner så bör man vila.

8 december 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Kan jag träna när jag är sjuk?

Bör man vila helt från träning när man känner sig sjuk?

SVAR: Om du har influensa och/eller hög feber, så befinner sig kroppen i ett muskelnedbrytande tillstånd och då mår kroppen bäst av att vila. Men om du ställer in träningen varje gång näsan rinner det minsta kan du lätt hamna i en ond cirkel, och det kan gå ut över din kondition och leda till att du förlorar muskelmassa.

Träna lätt

  • Huvudvärk 
  • Förkylning 
Du kan träna lätt, men se till att skona kroppen genom att ta det lugnt. Hård träning gör annars att immunförsvaret blir ännu svagare.

Vila

  • Halsont 
  • Hosta 
  • Slem i luftvägarna 
Ju värre symptom, desto viktigare är det att vila. När du är frisk kan du börja träna lätt igen.


Tänk alltid på att lyssna noga på din kropp.

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig