Man i löparkläder som äter hamburgare
© Colourbox

Är fet mat bra när man tränar?

Skräpmat blir inte nyttigare bara för att du tar en lång löprunda, dock gör träningen att skräpmaten blir lite mindre farlig för dig och din kropp.

8 januari 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Är fet mat bra när man tränar?

Stämmer det att fet mat blir mindre onyttig om man tränar före måltiden? 

SVAR: Vetenskapliga studier har visat att intensiv konditionsträning sköljer bort farliga fettämnen från blodkärlen, och att den effekten pågår i flera timmar efter t.ex. en löprunda. 

Det minskar risken för att fett från onyttig mat ska bilda blodproppar. En löprunda innan man sätter sig till bords och äter en kaloririk måltid är därför bra. Skräpmaten blir inte hälsosammare, men träningen gör att den inte blir lika skadlig.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig