© iStockphoto

FORSKARE SLÅR FAST: Män med stora magar är bättre i sängen

En studie visar att män med stora magar presterar bättre i sovrummet än män som är vältränade. Och särskilt på en punkt klarar de sig betydligt bättre!

9 maj 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Många män kämpar för att få bort den extra vikt som har en tendens att sätta sig på magpartiet. Men inget ont som inte för något gott med sig. Här är nämligen en glad nyhet för alla män med stora magar – och kanske i synnerhet för deras respektive.

Tjocka vs. smala

Forskare vid Erciyes Universitetet i Turkiet har undersökt rel="nofollow"> sambandet mellan BMI och sexuell prestationsförmåga. Studien genomfördes genom att man jämförde vikten hos 200 män med deras förmåga i sovrummet. Och särskilt på en punkt visade sig tungviktarna vara bättre än lättviktarna.

Magen gör att du kan hålla på längre

Resultatet visade att de män som hade högre BMI i genomsnitt orkade hålla på 7 minuter och 30 sekunder i sängen, medan de med lägre BMI tvingades ge upp efter bara två minuter.

Därför orkar tyngre killar hålla på längst

Förklaringen beror enligt forskarna på att män med högre BMI-värden ofta har högre nivåer av det kvinnliga könshormonet östradiol. Hos män tros en hög nivå av östradiol kunna försena eller förhindra utlösning.

Men, men, men …

Tänk dig dock för innan du börjar att frossa i chips och öl för att få kaggen att bli större. För även om ett högt BMI-värde möjligtvis skulle kunna få dig att bli uthålligare i sängen, så skulle det också leda till att du riskerar att förkorta din livslängd...

Vill du få tips för att få bukt med magfettet ska du läsa Aktiv Träning. Där får du veta allt om de senaste metoderna för varaktig viktminskning. Klicka här och få vårt specialerbjudande på 3 tidningar för ENDAST 89:–.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: