© Istock

För mycket bukfett? Undvik det här!

Se här hur du undviker att lägga på dig för mycket av det farliga bukfettet.

2 augusti 2019 av Martin Kreutzer

Dessa faktorer ökar risken för att lägga på sig för mycket av det farliga bukfettet.

För mycket kolhydrater. Om man konsumerar för mycket kolhydrater stiger blodsockret kraftigt. Det är ett tillstånd som man inte mår bra av. Kroppen reagerar på de snabba blodsockerstegringarna genom att lagra överskottskalorierna som fett i bukhålan. Och det är inte bara socker, godis och läsk som kan vara farliga – det gäller alla typer av kolhydrater, inklusive frukt, fullkornsrågbröd och andra till synes nyttiga matvaror.

För mycket alkohol. Öl, vin och sprit är inte bra för magen. Alkohol har visat sig bromsa förbränningen av kroppens näringsämnen. I stället lagrar kroppen den energi som inte förbränns i depåer där energin är lättast att omsätta. Och bukhålan är en bra lagringsdepå eftersom flera stora blodkärl passerar genom bukhålan.

Vill du maxa din fettförbränning? Se här hur du gör.

Stress. Stress kan vara ett gift för magen på många olika sätt. Man riskerar att få ont i magen, bli lös i magen eller förstoppad. Studier visar att psykisk utmattning kan öka mängden fett i bukhålan. Det beror på att den kraftiga utsöndringen av stresshormoner leder till större fettdepåer på magen.

För lite fysisk aktivitet. Motion är helt avgörande för att man ska undgå att lägga på sig mer bukfett – och motion är även den bästa metoden för att bli av med bukfettet igen.

Vill du få ännu fler tips för att få bukt med magfettet ska du läsa Aktiv Träning. Där får du veta allt om de senaste metoderna för varaktig viktminskning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: