Kvinna smygäter ur kylskåpet
© iStock

Fem saker som du garanterat gör om du är en smygätare

Vi som smygäter intar en hel del kalorier under en dag utan att vi riktigt har koll på det. Om du är en smygätare så går du garanterat i dessa fällor.

20 mars 2017 av Sofie Thomasen Rasmussen

1. Om ingen har sett det, så räknas det inte

Du har en timme på dig innan din partner kommer hem. Ojdå, plötsligt har du stoppat i dig en macka med nutella, två kanelbullar och en näve nötter. Så länge bevismaterialet är undangömt så räknas det inte.

2. Du äter bara en tårtbit ... Plus lite av det bredvid

När det bjuds på tårta, så måste du självklart ta en liten bit – #MinKroppArMittTempel. Okej, den där lilla biten smakade mer, och en pytteliten bit till kan väl aldrig skada. En bit blir till fem bitar, och plötsligt har du ätit motsvarande tre stora tårtbitar.

3. Du äter något gott, medan du fixar något gott

Det är lite för tidigt för middag, så något gott som aptitretare får väl alltid plats. Medan du breder din knäckebrödssmörgås med smältost, så stoppar du i dig ett par digestivekex, en näve mandlar och en ostskiva – utan att du ens tänker på det.

4. Du småäter en halv måltid, medan du lagar middag

Du är i full gång med att laga spagetti bolognese till middag. Spagettin smakar du av flera gånger medan det kokar, du provsmakar flera skedar med bolognese, samtidigt som du "smaksätter" den.

5. Du småäter en halv måltid, medan du torkar av bordet

Middagen är avklarad och du är proppmätt. Ändå stoppar du i dig lite mer eftersom "det är för lite för att spara, och synd att kasta bort".

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många motionslopp siktar du på att delta i under det här året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig