© Colourbox

Du dricker inte tillräckligt mycket vatten

KonsekvensDricker du för lite vatten kan du råka äta extra mycket, eftersom signalerna för törst och hunger kommer från samma del av hjärnan. Dessutom är vatten helt avgörande för alla dina organ. Det är inte särskilt många av kroppens organ som fungerar optimalt om du har vätskebrist. LösningSe till att alltid ha vatten inom räckhåll på jobbet. Det spelar inte så stor roll om det är vatten från kranen eller på flaska. Det billigaste är att fylla några dricksflaskor med vatten och ställa dem i kylen på jobbet. Då kan du dricka ur dem efterhand.

22 september 2011

Konsekvens Dricker du för lite vatten kan du råka äta extra mycket, eftersom signalerna för törst och hunger kommer från samma del av hjärnan. Dessutom är vatten helt avgörande för alla dina organ. Det är inte särskilt många av kroppens organ som fungerar optimalt om du har vätskebrist.

Lösning Se till att alltid ha vatten inom räckhåll på jobbet. Det spelar inte så stor roll om det är vatten från kranen eller på flaska. Det billigaste är att fylla några dricksflaskor med vatten och ställa dem i kylen på jobbet. Då kan du dricka ur dem efterhand.

Bonustips Brukar du dricka mycket kaffe under arbetsdagen kan du ersätta några koppar med ett glas vatten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: