Espresso

Drick kaffe med gott samvete

Kaffe är det nya svarta. Åtminstone när det handlar om hälsan. Forskning visar nämligen att 3–4 koppar kaffe per dag ger en bra hälsoeffekt.

23 mars 2018 av Redaktionen

Kaffe som hälsobomb 

Kaffe har på senare år gått från att vara en hälsobov till att bli en superhjälte för hälsan. Flera studier har vid upprepade tillfällen påvisat en rad olika hälsovinster av den varma, svarta drycken. 

I en ny stor studie har man jämfört lutsatserna från 201 tidigare studier om förhållandet mellan kaffe och hälsa, och forskarna har kommit fram till följande fördelar med kaffe:

Fördelar

  • Generellt lägre dödlighet
  • Minskad risk för att utveckla och dö i hjärt- och kärlsjukdomar
  • Mindre frekvent förekomst av cancer
  • Mindre frekvent förekomst av typ 2-diabetes
  • Mindre frekvent förekomst av Alzheimer och Parkinson
  • Mindre frekvent förekomst av depression
  • Mindre frekvent förekomst av skrumplever

Nackdelar

  • Ökad risk för benbrott hos kvinnor
  • Hos gravida ger kaffe ökad risk för låg födelsevikt, tidig födsel och abort.

Få ut mer av träningen

Vill du ha ut mer av din träning? Då ska du använda rätt prylar. Just nu kan du få en snygg träningströja från Craft tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Tröjan är tillverkad av ett lätt, mjukt och elastiskt material som följer alla dina rörelser. Den är dessutom suverän på att transportera bort överskottsvärmen från kroppen, vilket innebär att den kan användas till i stort sett allt – t.ex. promenader i skogen, träning på gymmet eller härliga löprundor. Tröjan är designad med en lång dragkedja framtill, vilket gör att det finns goda möjligheter att skapa bra ventilation. Och om du använder tröjan en sval morgon eller kväll, så kan dragkedjan dras ända upp så att du får en varm och skön krage.


Tröjan kostar i vanliga fall 599 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Läs mer om det fantastiska erbjudandet här – och stort lycka till med din träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Har du känt dig stressad någon gång de senaste fyra veckorna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig