Därför stoppar gärna mannen ned handen i byxan

Om man ska kunna slappna av maximalt i tevesoffan så ska handen vara nedstoppad i byxan! Nu ger forskningen svar på varför det är så.

3 augusti 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Många män möts av onda blickar och mycket tjat från sin partner varje gång de sjunker ned i tevesoffan och stoppar handen i byxan. Men det finns faktiskt flera skäl till att det är just där som handen hamnar.

Var rädd om de ädla delarna

Det mest uppenbara skälet till att många män väljer att placera en hand på just det stället, är naturligtvis för att det indikerar att man är rädd om sina ädla delar. Om man ligger och slappnar av så vill man ogärna att ett barns knä eller liknande ska träffa en där det gör mest ont. Handen skyddar därmed mot eventuella faror.

Denna teori redogör författaren Venessa Van Edwards för i sin bok Human Lie Detection and Body Language 101.

Hormoner utsöndras

Forskning visar dessutom att om man leker med sina ädla delar på ett icke-erotiskt sätt, så ökar utsöndringen av hormonet oxytocin. Oxytocin är ett avslappningshormon som gör att det blir lättare att slappna av och som gör oss lugna.

Temperaturen är viktig

Det manliga könsorganet behöver dessutom hålla en viss temperatur, och lite omtanke från den egna sidan kan hjälpa till med det.

Du kan alltså med mycket gott samvete låta handen vara kvar i byxan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: